Quiromassatge/ massatge suec.

L’estil europeu de massatge es usualment conegut com a quiromassatge o massatge suec. Tot i que son dues escoles de massatge diferents, tenen una base comuna. Moviments coneguts com Effleurage, petrissage i tamponement per influència de l’escola francesa realitzats amb diferents nivells d’intensitat aconsegueixen un ventall d’efectes sobre el cos i la ment.

 

-El massatge relaxant es un massatge suau, sensitiu i indolor. Es sol enfocar en la part alta de l’esquena, espatlles i braços, acavant en la zona del coll, cap i cara. Treballa en zones d’alta concentració nerviosa, ajudant a relaxar tant física com anímicament.

-El massatge decontracturant es practica amb més intensitat i energía, s’enfoca en alleujar les zones amb més tensió muscular. Treballant sobre els punts de dolor o punts gallet i millora la flexibilitat. El massatge decontracturant es un dels més solicitats i utilitzats per alleujar els nivells de tensió producte de tensions, moviments repetitius i males postures que provoquen dolor i malestar físic, tant general com localitzat en zones on el moviment provoca dolor.

-L’objectiu del massatge drenant es millorar la circulació sanguíena i ajudar el cos a eliminar líquids, disminuïr rampes i la sensaciò de cames cansades. En aquest massatge s’apliquen friccions envolvents, vibracions i pressions pulsants que ajuden a reduïr les acumulacions de fluïds i la feixuguesa. Aquest massatge s’acostuma a combinar amb reflexología podal.

-Masaje de rehabilitació.

El massatge de rehabilitació es realitzarà només sota supervisió de personal mèdic.

El massarge de rehabilitació treballa el teixit lesionat, ajudant el natural procès de recuperació. Es personalitzat en funciò del tipus de lesió i específic per a cada usuari, adaptant les sessions a les diferents fases del procés de recuperació de la lesió. No es un tractament mèdic, serveix de complement al tractament i exercicis pautats per el personal mèdic, i es realitzarà SEMPRE SOTA LA SUPERVISIÒ D’UN PROFESSIONAL MÈDIC.

-Massatge esportiu

El massatge esportiu es divideix en dos tipus bàsics: de preparació i de recuperació.

El subtipus de preparació està basat en tècniques de massartge de combat africanes, consta de moviments altament energètics, que augmenten de forma dràstica el la circulació sanguínea en els músculs treballats, millorant-ne el rendiment i el temps de resposta. Els seus efectes desapareixen als pocs minuts, amb el que cal realitzar-lo inmediatament abans de començar l’activitat física, i no impliquen una millora física a llarg plaç, si exceptuem l’efecte preventiu de lesions.

El massatge re recuperació ajuda el cos a disminuïr la fatiga provocada per una activitat física intensa, entrenament o competició. Combina diferents moviments que milloren la circulació passiva, ajuden a disminuïr la sensació d’escruiximent i la feixuguesa muscular, millorant la resposta del cos al cansament.

Massatge tailandès:

El massatge tailandès, també conegut com Ioga passiu, en comparteix la base. A diferència del massatge europeu, incideix sobre les cadenes musculars enlloc de treballar els músculs de forma independent, emprant movilitzacions i estiraments profunds. Alhora, el massatge tailandès es desenvolupa seguint les anomenades “línees energètiques”. Aquestes línees activen el sistema nerviòs ajudant els òrgans interns a funcionar òptimament i augmenten l’energia vital general.

Una dada interessant del massatge tailandès es que, degut a la personalitat cauta i pudorosa dels habitants de la zona, es porta a terme sense despullar cap part del cos.

Massatge Hawaià:

En el massatge Hawaià les sensacions son molt més importants que el treball purament muscular. Dins la filosofia Huna, tots formem part de la font universal d’energia, i tota malaltia o dolència son bloquejos de dita energia. Amb aquesta intenció, el massatge Hawaià o Lomi-Lomi flueix sobre el cos com les onades, amb moviments suaus, rítmics i profunds. Com que incideix sobre múltiples punts sensibles del cos, el massarge lomi lomi nui, aconsegueix que el cervell es deixi endur per el seu ritme, retornant-nos a la nostra autèntica natura.

Reflexología podal/manual:

La reflexología es basa en la conexiò nerviosa que uneix tot el nostre cos, treballant les zones microreflexes per ajudar a mantenir un funcionament normal de l’organisme manipulant exculsivament les mans i/o dels peus.

Embenat Neuromuscular o Tàping neuromuscular:

El Tàping es un tipus d’embenat autoadhesiu que es pot aplicar per augmentar els efectes d’un massatge, un entrenament, o com a ajuda en procesos de rehabilitació.

El principal aventatge de l’embenat neuromuscular es que els seus efectes es mantenen constants durant dies. A més a més, al ser un embenat autoadhesiu reacciona automàticament als moviments del cos, adaptant la seva intensitat i efecte a les postures o tensions que provoquen malestar.